Tudományosan igazolt tény, hogy a 19-45 éves korú, kelet-európai alkoholfogyasztók emésztőrendszere hajnali egy és négy óra között kizárólag gyrost képes befogadni, abból viszont irgalmatlan mennyiséget. Erre a brit kutatásra alapozva készítette el különleges maxi taxiját az Opel (illetve annak brit ikertestvére, a Vauxhall). 
A Vivaro Taxi Kebab a furgon hosszú tengelytávú, kilencszeményes változatán alapszik. Ennek csomagterében – ami az éjszakai fuvarok alkalmával úgyis kihasználhatatlan maradna – két gázfűtéses gyrossütőt állítottak fel. Bár az sajnos nem egyértelmű, hogy a pitákat hol tárolhatja a derék taxis vállalkozó, legalább a zöldségeknek, joghurtos és csípős szószoknak találtak helyet: a könyöklőkben elhelyezett adagolók, illetve zöldséges tálkák arra engednek következtetni, hogy itt az utasok csinálhatják meg a saját gyrosukat, ami a legkirályabb dolog a világon.
Ennek fényében különösen bölcs előre látásra vall, hogy a padlót és az üléseket könnyen tisztítható műanyag borítással látták el.
Az Opel szerint egyébként a gyros-taxi nem csak az utasoknak jó: a kiegészítő bevételi forrásnak köszönhetően hosszú távon csökkenthetők lennének a taxitarifák, így végső soron mindenki jól járna.