Úgy tűnik, a Škoda valóban prémium babérokra tör: miután a Mercedes és a Lamborghini évek óta mutatja be versenyhajóját, most a cseheken volt a sor, hogy leleplezzék a hibrid vízi járművet.
Mint April One, a cég kommunikációs vezetője elárulta, a hajtásról 180 lóerős benzinmotor és 270 lóerős villanymotor kettőse gondoskodik, utóbbival  50 tengeri mérföld tehető meg károsanyag-kibocsátás nélkül. Ez különösen említésre méltó, hiszen a Škoda eddig nem épített hibrid modellt.
A hölgy kifejtette: a zöld színű, tízméteres VisionSea az angolul ugyanúgy ejtendő VisionC tanulmányautó vonásait viseli magán. Ami különösen érdekessé teszi, hogy a Škoda Simply Clever praktikus megoldásai erről sem hiányozhatnak. Az ülések alatt mentőmellény-tárolókat alakítottak ki, a kormánykerék magassága állítható, van hely a táblaszámítógép és a palackok tárolására, és még vízisí-tartó kampókat is találunk a fedélzeten. A horgok gombnyomásra kiengedhetők, majd visszahúzhatók, a napellenző hátfelét pedig  szarvasbőr borítja, így karcmentesen tisztára törölhető a szélvédő.