Itt a videó a tóba küldött Ladáról 2
Tegnap számoltunk be a hírről, hogy hétfőn hajnalban egy sályi portáról elloptak egy Ladát, ami aztán a Mezőkövesd és Szentistván közötti tó alján kötött ki. A rendőrség néhány órája nyilvánosságra hozta az eset részleteit, és a videofelvételt is, amin a mentést láthatjuk.
A bejelentést követően a rendőrök hat órán belül azonosították, elfogták és a rendőrőrsre vitték a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 25 éves és 21 éves helyi lakosokat, valamint 16 éves fiatalkorú társukat. Mindannyian beismerő vallomást tettek.
A rendőröknek többek között elmondták, hogy a bűncselekmény elkövetését megelőző este fejenként több liter házi bort gurítottak le, majd hirtelen ötlettől vezérelten ellopott járművel közúton és földúton összesen csaknem 50 kilométert autóztak, végük a tóba gurították a 25 éves Ladát. Előtte azonban kiszerelték az autósrádiót, amit a rendőrség később a gyanúsítottak egyikénél tartott házkutatás során megtalált.
Itt a videó a tóba küldött Ladáról 3
A vagyon elleni bűncselekmény mellett a 21 éves sofőrrel szemben a hatóság engedély nélküli vezetés szabálysértése, valamint ittas vezetésért is eljárást indított.
forrás: Police.hu