A San Franciscóhoz közel fekvő Martinez városában járdát építtet az önkormányzat, hogy a gyerekek biztonságosabban juthassanak el az iskolába, a projekt azonban váratlan és tragikus fordulatot vett.
Hétfőn a kora délutáni órákban a munkások megkértek egy helyi lakost, hogy álljon el az autójával a háza elől, mert akadályozta a munkavégzést. A 32 éves Lindsey Combs készséggel beszállt a kocsiba, ám ebben a pillanatban a teherautó billenőplatóján szállított, mintegy 20 tonna sóder megcsúszott, és az egész szerelvény eldőlt, egyenesen rá a ház előtt álló személyautóra.
A rendőrség perceken belül a helyszínen volt, ám már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A fiatal nő két hónapos terhes volt, első gyermeke, egy négyéves kislány az ablakból látta, amint édesanyját agyonnyomta a teherjármű.
A kivitelező szerint a gépkocsi személyzete makulátlan előéletű, a jármű pedig, amelynek műszaki állapotát az előírások szerint kéthavonta ellenőrzik, a legutóbbi átvizsgálás alkalmával hibátlannak bizonyult. A rendőrség ennek ellenére sem a műszaki hiba, sem az emberi mulasztás lehetőségét nem zárta ki.
“Rendkívül szoros volt a kötelék a menyasszonyom és a lányunk között” – mondta el az elhunyt 39 éves vőlegénye. “Nem hagy nyugodni, hogy mindez teljesen elkerülhető lett volna.”
Az elhunyt munkaadója közösségi adománygyűjtést kezdeményezett a temetés finanszírozására, illetve a hátrahagyott kislány megsegítésére.
A halálos balesetet okozó, nyerges billencs félpótkocsi működését az alábbi videó szemlélteti:

Ebből az ütött-kopott Ladából a világ legtisztább üzemű SUV-ját építették meg. Hibrid? Hidrogén üzemanyagcella? Ugyan már: az oroszok sokkal jobbat tudnak.

Kismama halálát okozta a sóderszállító 1