Kamionnal ütközni általában akkor is végzetes, ha az embert acél karosszéria óvja a sérülésektől. Ebben az esetben viszont mindössze egy sisak és egy térdvédő szolgált annak a húszéves fiúnak a védelmére, aki negyedmagával, gördeszkával próbált meg lejönni a kaliforniai Glendora-hegy csúcsáról.
A fiatalok 35-45 km/óra sebességgel haladtak lefelé a szerpentinen, amikor Eric Pederson (a balesetet ábrázoló nyitóképünk bal oldalán egy korábbi felvételen látható) deszkája kisodródott a sávból, egyenesen be egy szembe jövő dömper alá. A fiú először nekiütközött az alváznak, majd beesett a hátsó kerekek alá. Azonnal életét vesztette.
A helybéliek szerint a hegyet előszeretettel látogatják longboardos fiatalok, annak ellenére, hogy a közúton tilos gördeszkázni, ráadásul ez a bizonyos útszakasz sok helyen beláthatatlan. “Mindannyian tudtuk, hogy ez előbb vagy utóbb bekövetkezik.” – mondta egyikük. Az úton autóval, kerékpárral is gyakran versenyeznek, ami még veszélyesebbé teszi a helyzetet. Az alábbi filmen egy autós örökítette meg találkozását egy deszkással.
Képek: KTLA

Vannak dolgok, amiket nem tehetünk meg büntetlenül az autónkkal. Ilyen az olajcsere elmulasztása is. Elrettentő képekért kattints ide.