Megkezdi a csúcsmotoros Pulsar forgalmazását a Nissan. Az 1,6 literes, közvetlen benzinbefecskendezéses turbómotor érkezéséről már a típus bevezetésekor lehetett tudni, ám azt csak most, márciustól vette fel a modellprogramba a gyár.
A Nissan a kínálat legsportosabb, legerősebb motorjaként harangozza be a 190 lóerős, 240 Nm nyomatékú négyhengerest Sportmotort kap a Nissan kompakt ferdehátúja – ez rossz hír, ha valóban úgy gondolják, a világnak nincs szüksége egy Nismo, esetleg Nismo R kivitelű Pulsarra. Másfelől viszont nem várhatjuk el a gyártól, hogy előre ellője minden puskaporát, így nincs más hátra, mint várni és reménykedni.
Addig sem ígérkezik unalmasnak az új motor: álló helyzetből 7,7 mp alatt gyorsítja 100 km/órára az autót, ami részben a kézi sebességváltó rövidebb áttételezésének számlájára is írható, Annál dicséretesebb, hogy az autó átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 5,7 (a magasabb felszereltségi szinteken kínált, 18 colos keréktárcsákkal 5,9) liter 100 kilométeren.
A mérnökök áthangolták a szervokormányt és a futóművet, valamint megerősítették a karosszériát. Új a kipufogó is, akárcsak a keréktárcsák.
A modell fehér varrású, háromküllős sportkormányt, opciós bőrüléseket, valamint a műszerfalon végig futó, egyedi dekorpanelt kap.
Az új modellvariáns hazai induló listaára 6 530 000 forint.