Túlságosan megviselték a családot az események ahhoz, hogy nyilatkozzunk, de nagyon büszke vagyok a fiamra, igazi hős! – így kommentálta szombat éjjel az incidenst az az ír férfi, akinek 12 éves lánya kis híján egy pedofil emberrabló áldozatául esett.
A gyerekek múlt szerdán délelőtt a Cullahill nevű, alig ezer lelkes ír falu határában, az út mellett játszottak, amikor megállt mellettük egy autó. Vezetője útbaigazítást kért a helyi pap házához, majd egy óvatlan pillanatban kiugrott a terepjáróból, betuszkolta a lányt, majd visszaszállt, és megpróbált elhajtani.
A 12 éves lány két évvel fiatalabb öccse azonban nem ijedt meg: a lehúzott vezetőoldali ablakon keresztül nekiugrott a férfinak, miközben az megpróbált elhajtani. Ezzel elég időt nyert a nővérének ahhoz, hogy az kiugorjon a lassan mozgó autóból, és elszaladjanak.
A férfi elmenekült, ám a rendőrség hatalmas erőkkel embervadászatot indított ellene. Mint kiderült, notórius és igen veszélyes bűnöző volt: rendszerint templomi perselyeket, parókiákat fosztott ki. Előző nap kirabolt egy templomot, az emberrablásnál használt terepjárót (nyitóképünkön) is aznap lopta egy farmertől. Másnap délelőtt egy környékbeli templomnál fogták el.
A férfi nem csak rabló, de elítélt pedofil is: tíz évvel ezelőtt négy évig ült börtönben egy kiskorú lány megrontásáért.