8 másodperc. Durván ennyi ideje volt Ott Tänakának és navigátorának a rali-világbajnokság idei szezonjának harmadik futamán, a Mexikó-ralin, hogy kimásszanak a Ford Fiestából, mielőtt az megtelik vízzel.
De, hogy került a vízbe az észt pilóta és versenyzőtársa, Raigo Molder? Meghibásodott a Fiesta kormányműve, az autó irányíthatatlanná vállt, így a kanyart kiegyenesítve a pálya melletti tó felé vették az irányt.
“Csúnya baleset volt. Láttam, hogy a lejtőn lefelé gurulva közeledünk a víz felé. Azonnal kikapcsoltuk az öveket, és amint kinyitottuk az ajtókat, a víz elkezdett beömleni, néhány másodperccel később pedig teljesen elsüllyedt.” – nyilatkozta Tanak, akinek Ford Fiestája szerencsére nem alszik a halakkal, hiszen sikerült kimenteni.
A baleset a pilóták szemszögéből, aztán az autó mentése:
A szerencsétlen eset a rali pénteki napjának első hosszú, Los Mexicanos nevű szakaszán történt. Egyes források szerint rengeteg alkatrész kicserélésével, és a víz kiszivattyúzásával sikerült ismét életet lehelni az autóba, így Tänakáék a szombati szakaszokon újra pályára léphettek.