Örökre vége lehet a minden ősszel megírt, “most válts téli gumira” kezdetű cikkeknek, felhívásoknak, akcióknak. A Michelin feltalálta azt a nyári abroncsot, ami simán teljesíti a téli gumikra vonatkozó előírásokat is. Elmondom még egyszer: a teljes értékű – semmi kompromisszum – nyári gumi, fent maradhat télen is, mert akkor is tökéletesen működik. Van rajta téli jelzés is, így a rendőr sem szólhat érte olyan országban, ahol kötelező téli abroncsra váltani, ha eljön az ideje.

Nyári gumival jégen? Nooormális? Igen!

Nyári gumival jégen? Nooormális? Igen!

Eddig csak a bemutatón vagyunk túl, de hamarosan tesztpályán is kipróbáljuk a Cross Climate nevezetű, új kategóriát teremtő Michelin abroncsot. A világújdonság árban állítólag kb. 10 százalékkal lesz drágább a márka hagyományos nyári abroncsainál, futásteljesítményben, vizes aszfalton mért féktávjával, menetzajával, üzemanyagtakarékosságával pedig egyenértékű azokkal.
Télen, nyáron ugyanazzal a gumival

Télen, nyáron ugyanazzal a gumival

Még mielőtt bárki azt kiáltaná, hogy háháháá, ez hülyeség, ilyen már van és úgy hívják, hogy négy évszakos gumi, el kell vegyük a kedvét, hogy sajnos nem. Erre még ki kell találni valami frappáns, új nevet, kategóriát. Hamarosan bővebben is beszámolunk az újdonságról. Holnap jégre megyünk vele…
Vidám nap elébe nézünk.
Érdekelnek a Genfi Autószalon legfrissebb hírei? Csak egy kattintás, és máris láthatod!

Téli gumi? Felejtsd el! Örökre. 4