A 38 éves Dr. Amy Elizabeth Walpole még 2013 novemberében, munkába menet apró kabriójában élvezte a Brit-szigeteken ritka kincsnek számító remek időt, amikor a napellenzőről az ölébe pottyant egy pókocska.
A nyolclábúaktól rettegő doktornőn erre iszonyatos pánikroham lett úrrá: elengedte a kormányt, és sikoltozva, karjaival csapkodva próbált megszabadulni az állattól, kipöckölni azt a lehúzott ablakon.


Eközben autója kiszámítható módon áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő, 87 éves John Evans kocsijával. Az idős férfi a baleset után látszólag jól volt, saját lábán szállt be a mentőautóba, ám a kórházban kiderült, hogy számos törés mellett a szíve is megsérült az ütközésben. Másnap életét vesztette.
A dél-walesi Penymynydd városában élő asszony bűnösnek vallotta magát gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában. Azonban az áldozat családja arra kérte a bíróságot, hogy a lehető legenyhébb büntetést szabja ki az orvosként nagyra becsült nőre. Ezzel a kéréssel a bíró is egyetértett: “Nincsenek súlyosbító körülmények, a vádlott nem vezetett felelőtlenül, egészségügyi állapota okozta az ütközést. Tragikus baleset történt, amelyet a szemtanúk ugyanúgy írtak le, ahogy a vádlott is előadta azt. A börtön nem megfelelő büntetés ebben az esetben.”
Dr. Amy Elizabeth Walpole-t 12 hónapra eltiltották az autóvezetéstől, és 80 óra közösségi munkára ítélték.
Balesetet nem, de komoly károkat és közvetlen életveszélyt okoztak a pókok jó néhány Suzuki gépkocsinál. A történet a képre kattintva olvasható.
Pók okozott halálos balesetet 3