Halálra gázolta egy ponyvás teherautó Thaiföld északkeleti részén azt a chilei biciklistát, aki egy rekordkísérlet keretében öt év alatt kerékpárral akarta bejárni a világot – számolt be róla vasárnap a helyi rendőrség.
A 47 éves Juan Francisco Guillermo a hegyvidéki Nakhon Ratchasima tartomány egyik országútján vesztette életét. A közösségi médián megjelent információk és a rendőrség adatai szerint Guillermo Guinness-rekordot akart felállítani azzal, hogy öt év alatt öt kontinensen összesen 250 ezer kilométert tesz meg kerékpáron. A rekordkísérletet 2010 novemberében kezdte meg, és idén novemberben ért volna célba.
    
A thaiföldi rendőrség illetékese azt mondta, a férfit két éves kisfiukkal kerékpáron kísérő felesége kisebb sérüléssel megúszta a balesetet. Azt nem tudni, családja mikor csatlakozott Guillermo világkörüli biciklitúrájához.
    
A biztonsági erők őrizetbe vették a teherautó sofőrjét, aki a fogdából óvadék ellenében szabadulhat. A járművezetőt gondatlan vezetésért akár tíz év börtönre is ítélhetik a délkelet-ázsiai ország hatóságai. “A balesetet egyértelműen a sofőr hanyagsága okozta, hiszen az egyenes útszakaszon történt, s a kerékpáros saját sávjában haladt” – mondta a rendőrtiszt.
    
A thaiföldi kormány nemrég promóciós kampányt indított a kerékpározás fellendítésére. 2013 februárjában egy brit pár hasonló világkörüli túrán vesztette életét egy közúti balesetben Thaiföld keleti részén.
MTI
A budapesti Bermuda-háromszöget láttad már?
Igazi X-akta, hogy mit szeretett volna a nő

Halállal végződött a kerékpáros rekordkísérlet 1