Az első kerékíven elhelyezett, először a Bentley Bentayga szuperterepjáró beharangozójában látott, krómozott B alakú szellőzőnyílás csak egy abból a számtalan vizuális módosításból, amelynek alávetették a Continental GT családot.
A modell új lökhárítókat kapott, elöl kisebb a hűtőmaszk, erőteljesebbek viszont a kerékívek, ami még agresszívabb megjelenést kölcsönöz a hatalmas kupénak. Az eddig csak a GT Speed modellen látott, krómozott típusjelzés mostantól a V8 és W12 modellek kerékívein is megjelenik.
Hátul erőteljesebben megformált, áramvonalasabb kilépő élű csomagtérfedéllel találkozunk. A lökhárítót átformálták és szélesebb lett, teljes szélességében krómsáv díszíti. A sportos kivitelek – a GT V8 S és a GT Speed – egyedi diffúzort kaptak. Mindemellett új kerekek jelentek meg a kínálatban, 20 és 21 colos méretben, a színválasztékot három új árnyalat (Marlin-kék, Camel-aranysárga és Jetstream-világoskék) gazdagítja.
A beltérben szintén átfogó a változás. Kiviteltől függően más, de minden esetben új az üléskárpitozás. Megújultak a kezelőszervek, opcióként ergonomikus sportkormány is rendelhető, mart váltófülekkel. A műszerfali króm- és fémdíszítéseket átdolgozták, fiatalosabb, modernebb a műszeregység, a belső világítást LED-ekre bízták. A középkonzolon új a váltókar fekete szoknyája, a V8-as modellekben hátul rejtett rekesz szolgál az elektronikus berendezések töltésére.
Az opciós felszerelések sorában ultrapuha félanilinos bőrkárpitozás, kétféle új bőrszín, valamint kiviteltől függően Alcantara tetőkárpit is szerepel – összesen egyébként 17 belső színvilágból választhat a kedves vevő. Új szolgáltatás a fedélzeti wifi.
A V8-as variánsok teljesítménye nem változott (GT V8 507 LE; GT V8 S 528 LE) a 6,0 literes W12 ellenben az eddigi 575 helyett 590 lóerőt teljesít, a forgatónyomaték 700-ról 720 Nm-re nőtt. Ezzel egy időben 5 százalékkal csökkent az üzemanyag-fogyasztás (14,5 helyett 14,1 liter), ami elsősorban a szelektív hengerlekapcsolásnak köszönhető: részterhelésen csak hat henger kap üzemanyagot. Ugyanez a blokk a tavaly megújult GT Speed fedélzetén változatlanul 635 lóerős.
Megújult a Bentley kupécsaládja 3
A megújult Continental modellek nyártól vásárolhatók meg.