A Ford a Chicagói Autókiállításon mutatta be a Ford Police Interceptor megújult változatát. A szabadidő-autó 2012 óta szerepel rendőrautóként, mostanra Amerika legnépszerűbb járőrautója, aminek eredményeképpen a Ford 55 százalékos részesedést szerzett az USA rendőrautó-piacán.

Megújult Amerika kedvenc rendőrautója 1
Megújult Amerika kedvenc rendőrautója 2

Megújult Amerika kedvenc rendőrautója

Megújult Amerika kedvenc rendőrautója

Megújult Amerika kedvenc rendőrautója 7
Megújult Amerika kedvenc rendőrautója 8
Megújult Amerika kedvenc rendőrautója 9
Megújult Amerika kedvenc rendőrautója 10
Fotó megosztása:
Megújult Amerika kedvenc rendőrautója 11 A felfrissített terepjáró új orr- és farkialakítást, új fényszórókat, új műszerfalat és továbbfejlesztett elektromos rendszert kapott. A 2016-os Ford Police Interceptor alapmotorja 3,7 literes V6-os 304 LE teljesítménnyel és 379 Nm forgatónyomatékkal, de 365 lóerős, 474 Nm-es, 3,5 literes V6-os egység is rendelhető. Mindkét esetben összkerékhajtás juttatja a kerekekhez a motor erejét.  

A modell sebességváltója elfogó üzemmódot is kínál, amit kifejezetten a rendfenntartó testületek számára programoztak. Amikor az autó elektronikája a fékpedál kezelése, a lassulás mértéke és az oldalirányú gyorsulás adatai alapján agresszív vezetési helyzetet érzékel, a sebességváltó automatikusan kilép a normál, üzemanyag-takarékos programból, és elfogó üzemmódba kapcsol. Ilyenkor a sebességfokozatok fel- és visszakapcsolása az agresszív vezetési stílust támogatja.

A szoftvert arra is felkészítették, hogy alkalmas legyen a hátramenet közben végrehajtott J-fordulóra is, amikor a jármű 180 fokban megpördül, és előremenetben folytatja útját ugyanabban az irányban.

Megújult Amerika kedvenc rendőrautója 12 Az extrém igénybevételekre tervezett futómű és hűtőrendszer mellett a Police Interceptor egyedi fejlesztésű fékrendszert is kapott, míg a 18 colos acél keréktárcsákon ventilációs felületeket alakítottak ki a fékek hűtésére.

Olyan eszközök teszik igazán ütőképessé a modellt, mint a felügyeleti üzemmód, ami jelzi a vezetőnek, ha valaki hátulról közelít a járműhöz. Ilyenkor a vezetőoldali ablak automatikusan felhúzódik, és minden ajtózár reteszel.  Az ajtókat III. fokozatú golyóálló lemezekkel erősítették meg.

A mosóberendezéssel kiegészített hátsó kamera alapfelszereltség a 2016-os modellen; a kamera képe a központi műszeregységben elhelyezett 4 colos képernyőn jelenik meg. Opcióként a kép a visszapillantó tükörben is megjeleníthető.

Kérhető hangutasítással vezérelhető kommunikációs- és audiorendszer, holttérfigyelő rendszer, hátrameneti keresztirányú forgalomfigyelő is.