Ezt a hétvégét sem úsztuk meg havazás nélkül, de a tél már csak ilyen. Az erős szél okozta azonban az igazi gondot, ami folyamatosan visszahordta az utakra a havat, ez pedig eléggé megnehezítette az autósok dolgát.
Vasárnap estig a közútkezelő Zala megyében három útszakaszt zárt le a hófúvás miatt – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
Képeken a hétvégi havazás 1
Képeken a hétvégi havazás 2

Képeken a hétvégi havazás

Képeken a hétvégi havazás

Képeken a hétvégi havazás 8
Képeken a hétvégi havazás 9
Képeken a hétvégi havazás 10
Képeken a hétvégi havazás 11
Képeken a hétvégi havazás 12
Fotó megosztása:
Képeken a hétvégi havazás 13
A viharos szél továbbra is nagy mennyiségű havat hord az utakra, ezért vasárnap 19 órától lezárták a Zalaszentbalázs és Gelse közötti szakaszt. A folyamatos úttisztítás ellenére már kora délután járhatatlanná vált a Pölöskefő és Gelse közötti út, ahol hat elakadt személyautót a tűzoltók mentettek ki, valamint a Magyarszerdahely és Újudvar közötti bekötőút. A hófúvás ellenére nincs elzárt település Zalában, mert más irányból továbbra is megközelíthető valamennyi falu.
Képeken a hétvégi havazás 14
A járhatatlanná vált úton Zalaszentbalázs és Pölöskefő között hat személyautó akadt el vasárnap délután. A két település közötti összekötő úton a hóban rekedt járművek mentését a nagykanizsai hivatásos tűzoltók végezték. Közlésük szerint az érintett útszakasz a hófúvás miatt járhatatlan, ezért arra kérik a járművezetőket, hogy kerüljék el azt.
A Bakony több mellékútján, Zirc térségében, valamint Tata és Kömlőd között is hófúvás nehezíti vagy lehetetlenítette el a közlekedést – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap délután az MTI-t.
Képeken a hétvégi havazás 15
A 82-es főúton Zirc térségében a munkagépek az óránkénti 70-80 kilométer erősségű széllel vették fel a harcot. A Komárom-Esztergom megyei Tata és Kömlőd közötti út mintegy 10 kilométeres szakaszát zárták le hófúvás miatt.
Képeken a hétvégi havazás 16
Hóátfúvás nehezíti a közlekedést még Kaposfüred és Magyaregres, valamint Mezőcsokonya és Somogysárd között is. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a járművezetőket, hogy a viharos erejű szél nagy mennyiségű havat hordott, ezért azok nehezen járhatóak. Az érintett útszakaszokat a Magyar Közútkezelő munkatársai folyamatosan tisztítják.
Képeken a hétvégi havazás 17
Hasonló körülmények uralkodnak Komárom-Esztergomban is, a viharos szél újra és újra havat hord az útra. A közútkezelő munkatársai emiatt lezárták a 8137. számú, Kömlődöt Tatával összekötő utat. A folyamatos útkarbantartás ellenére helyenként nehezen járható a 10. számú főút, a 1119. számú út Tatabánya és Esztergom között, a 8154. számú út Kocs és Bokod között, a 8135. számú út Kömlőd és Dad között, a 8127. számú út Dad és Kocs között, a 8119. számú út Tata és Környe között, valamint a 8101. számú út Tatabánya és Környe között.
Az időkép.hu információi szerint hétfőn elsősorban a Dunántúlon, majd a középső országrészben és az Északi-középhegység térségében is havazásra van kilátás, így ezeken a tájakon latyakos, csúszós, havas utakkal találkozhatunk. Többfelé élénk, kezdetben a Dunántúl nagy részén, majd északnyugaton erős lesz a szél, mely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását, illetve főként a Bakonyban és a Fertő-tó környékén hófúvásokat eredményezhet.
Forrás: Police.hu, MTI