Amióta bemutatták a One:1 megasportkocsit (képeinken), amelynek minden egyes kilogrammját egy lóerő mozgatja, lehet sejteni, hogy a Koenigsegg nem a meglévő csúcsok meghódítására törekszik, hanem új kihívásokat keres magának. Éppen ezért különösen izgalmas, hogy a cég két új modellt is beharangozott: mindkettő március elején, a Genfi Autószalonon fog bemutatkozni.
Az egyik az Agera RS, az Agera R még sportosabb fivére. A részletek nem ismertek, de az elnevezés alapján joggal következtetünk arra, hogy az autó számottevően erősebb és gyorsabb lesz, mint az 1115 lóerős, 1200 Nm nyomatékú 5.0 V8 turbómotorral szerelt Agera R, amely 2,9 másodperc alatt gyorsul 100-ra, végsebessége pedig 390 km/óra.
Két brutális újdonság a Koenigseggtől 1
Két brutális újdonság a Koenigseggtől 2

Két brutális újdonság a Koenigseggtől

Két brutális újdonság a Koenigseggtől

Két brutális újdonság a Koenigseggtől 10
Két brutális újdonság a Koenigseggtől 11
Két brutális újdonság a Koenigseggtől 12
Márkaembléma a dugattyútetőben
Könnyű elveszni a részletekben
Két brutális újdonság a Koenigseggtől 15
Két brutális újdonság a Koenigseggtől 16
Fotó megosztása:
Két brutális újdonság a Koenigseggtől 17
Bármilyen lenyűgöző lehet, az Agera RS csak másodhegedűst fog játszani Genfben. Érkezik ugyanis egy vadonatúj modell, a Regera, amely a pletykák szerint legalább a One:1-hoz hasonló teljesítmény/tömeg aránnyal fog bírni. A One:1 voltaképpen egy végletekig tuningolt Agera, amely 1340 lóerővel küzd ugyanennyi kilogramm ellen, és amely 20 másodperc alatt gyorsul 400 km/óra sebességre.