Az elmúlt évben 3 016 710 darab gépkocsit állított elő világszerte a Suzuki, hat százalékkal többet, mint 2013-ban. A kisautó-specialista most először lépte át a hárommilliós határt azóta, hogy 1955-ben, hatvan évvel ezelőtt megépítette legelső automobilját, az elsőkerék-hajtású, független kerékelfüggesztésű, fogasléces kormányművű Suzulightot.
A vállalat a világ két tucat országában és térségében összesen 35 gyártólétesítményt üzemeltet, mégis, termelésének egyharmada, 1 059 329 darab (+8,6 %) továbbra is Japánból származik. A külhoni gyártás 4,6 százalékkal emelkedett, annak ellenére, hogy a Suzuki 2013-ban kivonult az Egyesült Államok piacáról.
Soha nem készült még ennyi Suzuki 1
Soha nem készült még ennyi Suzuki 2

Soha nem készült még ennyi Suzuki

Soha nem készült még ennyi Suzuki

Soha nem készült még ennyi Suzuki 5
Soha nem készült még ennyi Suzuki 6
Fotó megosztása:
Soha nem készült még ennyi Suzuki 7
A növekedés elsősorban annak köszönhető, hogy az ázsiai piacokon folyamatosan növekvő kereslet mutatkozik a mikroautók iránt. Emellett India és Kína is egyre nagyobb felvevőpiacként jelentkezik. 
A márka Európában is sikeresen teljesített; a német piacon 3,6 százalékkal növelte eladásait. Magyarországon 20 százalékkal nőttek a márka eladásai 2013-hoz képest.
Képeinken a Suzuki esztergomi gyára