Már közúton tesztelik a következő Audi A4-est, a látottak alapján szabadúszó grafikusok igyekeznek megrajzolni mire is számíthatunk. Ezek a képek is így készültek. Nem újdonság, hogy az ötödik generációs A4 a korábbinál szögletesebb élekkel rajzolt formát kap, a leghangsúlyosabb elem az új hűtőmaszk, amely már az új Q3-ason és Q7-esen is látható.

Idén érkezhet az új Audi A4 1
Idén érkezhet az új Audi A4 2

Idén érkezhet az új Audi A4

Idén érkezhet az új Audi A4

Idén érkezhet az új Audi A4 5
Idén érkezhet az új Audi A4 6
Fotó megosztása:
Idén érkezhet az új Audi A4 7 Minden bizonnyal kissé megnő a modell, hogy megőrizze a különbséget az időközben bemutatkozott A3 szedánnal szemben. A tengelytávolság és csomagtartó kapacitása is bővül. A 2016-os A4 új padlólemezre épül majd, amely még több nagyszilárdságú acélt és könnyűfémet használ, így pedig elődjénél könnyebb lehet a kocsi.

Az új A4-es is teljes képernyős, virtuális műszeregységet kap és az MMI szórakoztató-információs rendszer képernyője is nő, kevesebb lesz viszont a gomb. Bose és a Bang & Olufsen hifi is elérhető lesz.

Névben a motorkínálat nem nagyon változik, benzines oldalon 1,4, 1,8, 2,0 és 3,0 literes motorokból áll, de a jelenleginél nagyobb teljesítményű, ugyanakkor takarékosabb kivitelben készülnek. Hasonlóan fejlődnek a dízelek is, amelyekből 1,6, 2,0 és 3,0 literesek közül lehet majd választani. Alapesetben hatfokozatú kézi váltó jár az A4-hez, a drágább modellekbe viszont 8, illetve 9 fokozatú automata kerül. Az elsőkerék-hajtás mellett természetesen a quttro kivitelek is készülnek majd.

Kétféle hibridre is lehet számítani, konnektorról tölthető benzines-elektromos variáns mellett egy dízel-elektromos kivitel is bemutatkozhat.

Idén érkezhet az új Audi A4 8 Ősszel a Frankfurti Autószalonon várható az új Audi A4 világpremierje, elsőként a szedán mutatkozik be, amelyet viszonylag hamar követ a kombi (Avant) is. 2017-ben érkezik az A4 technikáját használó A5 család, kupé, kabrió és ötajtós ferdehátú (Sportback).