(Cikkünk 2015.01.21-én 16.05 órakor frissült)
Csak Németországban hatvanezer autót érint az a visszahívás, amely a 2010 és 2012 között gyártott, benzinmotoros Astra és Astra GTC típusoknál talált, potenciálisan veszélyes hibát hivatott orvosolni.
Az érintett járműveknél az akkumulátort borító lemez olyan helyzetbe kényszeríti az egyik kábelt, ami elektromos meghibásodást, ilyenformán akár tüzet is okozhat.
Az Opelnek nincs tudomása arról, hogy ez akár egy esetben is balesetet okozott volna. Azt javasolják az érintett tulajdonosoknak, hogy első körben szereljék le az érintett borítólemezt, amit aztán a márkaszervizben egy megfelelően kialakított cseredarabbal helyettesítenek.
A magyarországi Opel képviselet tájékoztatása szerint hazánkban 846 darab autót érint a hibajelenség; a tulajdonosokat értesítik.
Egy másik, ettől független visszahívási akcióban 27 darab hazai Merivát várnak a márkaszervizek, mert ellenőrizni kell a hátsó övcsatokat.
Legutóbb szeptemberben hívtak vissza Opeleket; akkor nyolcezer Corsa és Adam modellbe építettek be nem megfelelő minőségű kormányművet.