Újra magyar földön az idei Dakar-ralin is indult UNIQA Sandlander Team. A csapat tagjai egészségesen, ámde a hosszú, küzdelmes kéthetes verseny és a maratoni repülőút után fáradtan tértek haza Dél-Amerikából. A magyar küldöttséget családtagok és barátok várták a budapesti légikikötőben. 
Nagy volt az öröm, hogy végre megérkeztek. Az Argentínában, Chilében és Bolíviában zajló futam szereplőin nyomott hagyott a kinti nyári idő, hiszen napbarnítottan érkeztek meg, ugyanakkor az is jól látszott az arckifejezéseiken, hogy az elmúlt időszak nem a pihenésről és a kikapcsolódásról szólt. Hiszen, ahogy a versenyzőknek, úgy a szerelőknek és a kísérőknek is állandó rohanás volt a Dakar, amellett, hogy mindig el kellett érni az esti tábor helyszínét, a járműveket is folyamatosan ellenőrizték, szervizelték, márpedig az állandó munka, készenlétben állás az alvásidőt rövidítette meg.
A Sandlander Team három autóval vágott neki a viadalnak, az egyiket a negyedik Dakarjára készülő Sebestyén Sándor kormányozta, akinek Bognár József diktálta az itinert, a második versenyautóban a 2013-as évhez hasonlóan rutinos Dakarosok mentek, Szaller Zoltán, Farkas Nándor, valamint a színész Laklóth Aladár.
Noha három a magyar igazság, a harmadik autót egy háromfős mongol különítmény hajtotta a célig.
Az egész ország büszke lehet a világ legnehezebb és leghosszabb terepviadalán ismét helytálló tagjaira! 
A 2015-ös Dakar-rali szombaton ért véget, az összefoglalókat és a magyar versenyzőkről szóló híreket ide kattintva olvashatod.