A magyarországi márkaszervizekben dolgozó szakemberek évről-évre összemérhetik a tudásukat a számukra indított bajnokságokon. Számos autóipari vállalat rendez rangos versenyeket hazai és nemzetközi környezetben egyaránt.
Világbajnoknak lenni, vagy akár dobogón végezni egy nemzetközi versenyen szép eredmény, de nem csupán sportban, hanem egy szakmában is elismerésre méltó teljesítmény.
Minden bizonnyal a legjobbak mögött is kiváló szakemberek végeztek, ami megnyugvást jelenthet az autósoknak, ha arra kerül a sor, hogy a márkaképviseletek segítéségét kérjék. A hazai szerelők felkészültségét jelzi, hogy a közelmúltban sok kiemelkedő magyar diadal született a szakmai bajnokságokon.
2013-ban Vízkeleti János (Autócent Kft), Répárszky Róbert (Dunakanyar Autócentrum Kft.) és Lövei Péter (Miskolc Autó Kft.) nyerték meg a világbajnokságot.  
2014-ben a Katona József (Fábián Kft., Székesfehérvár),  Kain Dénes (Gablini M3), Tóth János (Autós Mobil Kft.), valamint Tóth József (Fábián Kft., Budapest) műszaki tanácsadók nyertek első díjat egy 5000 fős mezőnyben. Bertók János (Palota Automobil Kft.) és Varga Tibor a debreceni OMP Autóház szervizvezetője pedig második helyezést szereztek.
Méltán lehet az egész autós szakma büszke ezekre az eredményekre és szakemberekre.