A szaúdi Jazid Alradzsi nyerte meg vasárnap az autósok között a Dél-Amerikában zajló Dakar-rali 8. szakaszát, melyet Sebestyén Sándorék a 63. idővel zártak. Összetettben továbbra is az ezúttal harmadik Nasszer al-Attijah vezet a dél-afrikai Giniel de Villiers és Alradzsi előtt. Dési János tetemes hátránnyal, de végül sikeresen  célba ért a motorosok mezőnyében. 
Több második és harmadik hely után ezúttal az újonc Jazid Alradzsi kaparintotta meg a szakaszgyőzelmet, a 2015-ös versenyen első alkalommal, amely egyben az első nem MINI-s etapgyőzelem, és a Toyota idei legsikeresebb napja. A szombaton leggyorsabb Orlando Terranova 1 perc 12 másodpercet kapott ma, a harmadik idővel célba érő al-Attijah pedig 2 perc 36 másodpercet. Mögötte Giniel de Villiers, Krzysztof Holowcyzc és Nani Roma fért még be az első hatba.
A Peugeot utolsó reménysége, Stephane Peterhansel csak hetedik lett ugyan, de négy percen belül Alradzsihoz képest, így rendkívül sűrű volt az élmezőny.
A lenyűgöző Uyuni sósivatagban a magyar UNIQA Sandlander Team mindkét egység különösebb akadály nélkül teljesítette a kétnapos maratont, amely összességében közel 1400 kilométeres volt.
“A sósivatag tényleg gyönyörű – bár helyenként vizes – volt, a szakasz nagy része azonban inkább rázós utakból állt. A szombati szervoproblémánk megoldódott, úgy fogalmaznék, hogy a Jóisten megjavította, mert egyszer csak abbamaradt az olajszivárgás. Kuplungot és váltót azonban biztosan cserélünk a hétfői pihenőnapon, mert bár nagy baj nincs, nem bízom a véletlenre, sok van még hátra” – összegzett Sebestyén Sándor, aki a 63. helyre kormányozta be Toyotáját, az összetettben pedig a 64. helyen áll.
A másik sandlanderes egység – Namchin Lkhamaa, Udiikhuu Byambadelger és Batbold Surendorj – a 65. helyen ért célba, az összetettben pedig a 63. helyen áll. A mongol pilótának tetszett a szakasz és elégedett az autó teljesítményével is. 
A kamionosoknál Eduard Nyikolajev nyolc szakaszból ötöt húzott be, és ezzel az eredménnyel a harmadik helyre jött fel az összetettben csapattársai, Margyejev és Karginov mögött, ráadásul tegnap 44 perces hátrányát 12 percre csökkentette.
A motorosok ma a kétnapos maratoni táv első részét teljesítették a pihenőnapról visszatérve, azt, amin tegnap az autósok már átrobogtak. Marc Coma sokáig vezetett, de végül a portugál Paulo Goncalves minimális, 14 másodperces különbséggel hamarabb futott be. A harmadik helyen Matthias Walkner is csupán fél percet kapott a győztestől.
A nyolcadik szakasz eredménye
Autók:
1. Jazid Alradzsi 3:26:49 
2. Orlando Terranova +1:12 
3. Nasszer al-Attijah +2:36 
 
Kamionok: 
1. Eduard Nyikolajev 3:25:47
2. Gerard De Rooy +11:16
3. Andrej Karginov +14:58
Motorok: 
1. Paulo Goncalves 3:56:00
2. Marc Coma +0:14
3. Matthias Walkner +0:30