Növelte előnyét Nasszer al-Attijah az autósoknál a Dél-Amerikában zajló Dakar-ralin, miután a hatodik szakaszt is megnyerte, ezzel a mezőny megérkezett az idei verseny féltávjához. A katari pilóta már a harmadik részsikerét aratta az idei versenyben, előzőleg a második és a negyedik szakaszon is a legjobbnak bizonyult. 
Annak ellenére, hogy Stephane Peterhansel kezdett a legjobban, a szakaszgyőzelem ezúttal sem jött össze neki műszaki hiba miatt, ami 20 perces hátrányba taszította, végül a 20. helyen zárta a pénteki napot. Az utolsó előtti ellenőrzőponton még Robby Gordon állt az élen, végül azonban al-Attijah gyorsabbnak bizonyult. Mindössze 37 másodperccel futott be mögötte Giniel de Villiers, a harmadik Nani Roma lett.
Az autósok pénteken a chilei Antofagasta és Iquique között 647 kilométert tettek meg, ebből 255 kilométer volt a mért rész. 
A Sebestyén, Bognár, valamint a mongol Dambinbaljir Jargalsaikhan alkotta magyar trió pénteken a 72. helyen zárt, az összetettben pedig a 68. helyről folytatják. A másik, magyar színekben induló, ám mongol autó a 71. lett, míg az összetettben a 67.-ek.
A motorosoknál a portugál Helder Rodrigues haladt a leggyorsabban, összetettben viszont maradt az élen a pénteken hatodik, spanyol Joan Barreda. A kétkerekűek 688 kilométert tettek meg, amelyből 318 kilométer volt a gyorsasági szakasz. A magyar motoros, Dési János is sikeresen teljesítette az etapot, mégpedig az 53. idővel.
A quadosok közül Ignacio Casale hajtottá át elsőként célvonalon, nyolc perccel fő riválisa Rafal Sonik előtt, így jócskán csökkentette összetettbeli hátrányát a lengyel mögött. 
A kamionoknál elsőként Nyikolajev Kamaza futott be, Margyejev és Karginov csapata előtt. Az összetettben nem történt változás.
Szombaton maratoni szakasz veszi kezdetét, asszisztencia nélkül Bolívia felé veszi az irányt a mezőny. Aznap 717 kilométer lesz az össztáv, amiből 321 lesz a mért szakasz, majd a versenyzők csak maguk szerelhetnek a 3500 méter magasan fekvő Uyuniban, ahonnan másnap 806 kilométeres szakaszon térnek vissza Iquiquébe.
Itt pedig a csütörtöki nap videós összefoglalója:
A 6. szakasz befutója:
Motorosok:
Rodrigues 3:40:10
Price +1:10
Goncalves +1:42
Autósok:
Al-Attijah 2:37:18
De Villiers +0:37
Roma +1:24
Quadosok:
Casale 4:21:52
Sonik +8:15
Lafuente +23:08
Kamionosok:
Nyikolajev 2:54:28
Margyejev +5:37
Karginov +10:40