Elhagyhatta a kórházat csütörtökön délelőtt Bunkoczi László, az Opel Dakar Team navigátora, aki december 30-án, az Africa Race első szakaszán szenvedett gerincsérüléseket, amikor Szalay Balázzsal együtt homokfalnak ütköztek az Opel Mokkával.
A rutinos navigátornak két csigolyája tört el a balesetben, és a hazaszállítása után két műtéten esett át (a legutóbbin kedden délelőtt), amelyek során csontcementtel stabilizálták a sérült részt. Csütörtökön délelőtt aztán úgy döntöttek az orvosai, hogy elhagyhatja az Amerikai úti klinikát. 
“A körülményekhez képest jól vagyok, most két-három hétig csak gyógytornázhatok, utána viszont elkezdem a könnyű edzéseket. Ha minden jól megy, öt-hat hónap múlva jobb leszek, mint újkoromban… Na jó, ha az nem is, de reményeim szerint akkor már leszek olyan fizikai állapotban, hogy visszaülhessek a versenyautóba” – nyilatkozat a navigátor, akit a történtek nem tántorítottak el a sivatagi terepversenyektől, sőt, elszántabb, mint valaha. 
Az afrikai verseny az autós párosnak sajnos hamar befejeződött, de a magyar kamionosok még mindig küzdenek. A Qualisport a tegnapi napot a negyedik legjobb időeredményt produkálva teljesítette. Az idei Africa Eco Race az Azougui környéki szelektív szakaszon dűnés, tevefüves pálya tette próbára a versenyzőket. A kalocsai trió  7 óra 16 perc 18 másodperc alatt teljesítette a nyolcadik versenynapot. További részletek…

Bunkoczi László elhagyhatta a kórházat 3