Nemrég számoltunk be róla, hogy Szalay Balázsék már az első napon feladni kényszerültek az Africa Race sivatagi versenyt, de a magyar kamionos alakulat is szenved rendesen. Nem a Szahara, hanem a defektek okozzák a legnagyobb problémát a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László triónak, akik ezt leszámítva szerencsésen túl vannak a verseny harmadik napján is, viszont már két defekt összeszedtek.
A Scania-csapat szerdán húsz percet veszített amiatt, hogy kereket cserélt, csütörtökön pedig további időt bukott el (pedig hatalmas párharcot vívott a portugál Elisabete Jacintóval) a kidurrant kerék miatt.
“A szerdai defekt kizökkentett minket a ritmusból, de az az igazság, hogy nem is bántam, mert attól kezdve egy kicsit óvatosabbak voltunk. A srácokkal egyetértettünk abban, ez talán jelzés volt fentről, hogy körültekintőbbnek kell lennünk, hiszen hosszú még az út előttünk” – nyilatkozta Kovács Miklós, a Qualisport csapatkapitánya, aki az ötödik a kamionosok mezőnyében, amelyet a Kamazok vezetnek. 
Az autósoknál a kazah Jurij Szazonov áll az élen, míg a motoros Pal Anders Ullevalsetert eddig megközelíteni sem tudták a vetélytársak.
A január 12-én, a tradícióknak megfelelően Dakarban záruló maratoni összecsapás negyedik szakaszán Marokkóban marad a mezőny, Assa és As Sakn között egy 379 kilométer hosszúságú szelektív szakaszt kell majd teljesíteni. A menet a szervezői előrejelzések szerint komoly “mókát” ígér a versenyzők számára, ám köztudott, hogy az útvonalért is felelős versenyigazgató, René Metge értelmezésében ez sokszor egészen mást jelent, mint amire számítani lehet.