Az MTI-hez eljuttatott, péntek éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten több mint egy milliméternyi ónos eső hullhat.
Emellett gyenge ónos esőre lehet számítani Baranya, Fejér és Tolna megyében, ezért ezeken a területeken elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a havazás miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés – De most kaptuk az infót, hogy már ott is szakad az ónos eső, és egyre vastagabb a jégréteg az utakon.
Balesetveszély az ónos eső miatt 1
A kép 18:30-kor készült, az idokep.hu adatai alapján
Szombat reggelig az északkeleti megyékben öt centiméter friss hó hullhat, a Szatmári-síkság térségében a tíz centiméter körüli mennyiség sem kizárt.
A csúszóssá vált utakon még a téli gumikkal felszerelt járművek menettulajdonsága is megváltozik. A jeges utakon kerülje a hirtelen kormánymozdulatot, vagy az erős fékezést és lehetőség szerint a többi közlekedőt se kényszerítse ilyen manőverekre. Mindenkit arra kérünk, hogy az út- és látási viszonyoknak megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjen!
Frissítés: 
Halálos baleset történt 18 óra előtt néhány perccel az M3-as autópályán a 137-es kilométerénél (Nyíregyháza felé), feltehetően az ónos eső miatt. A Mezőkeresztes és Mezőnagymihály közötti útszakaszon három személygépkocsi összeütközött, a karambol következtében többen megsérültek, egy fő olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.
A rendőrség a helyszínelés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárta, a forgalmat a mezőkövesdi lehajtónál a 3-as számú főútra terelte.
Balesetveszély az ónos eső miatt 2
Emellett a hatóság felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a térségben jellemző ónos eső miatt a fenti eseten túl az M3-as autópályán több anyagi káros közlekedési baleset is történt. A hatóság kéri az úton lévőket, illetve útnak indulókat, hogy vegyék maximálisan figyelembe az aktuális időjárási viszonyokat és fokozott figyelemmel vezessenek.
Forrás: MTI, Police.hu, Időkép.hu 
Újabb hibát találtunk a fizetős autópálya-rendszerben, kattints a képre:

Újabb hibát találtunk a fizetős autópálya-rendszerben Lát itt valaki jelzést arra nézve, hogy fizetős szakaszra fogunk felhajtan?