A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős az Africa Race első szelektív szakaszának rajtjától 14,6 kilométerre felborult. Az Opel Mokka hatalmas sebességgel érkezve orral beleállt egy homokfalba, s előbb a tetejére, majd az oldalára borult – a navigátor megsérült, így a páros számára hamar véget ért a verseny.
Igazi dráma ez a csapat szemszögéből nézve, hiszen az Opel Dakar Team egész évben erre a versenyre készült, néhány hete Marokkóban tesztelt a páros, s minden jel arra utalt, hogy az Africa Race egyik nagy esélyese az autós kategóriában. 
“Laci azt mondta, az itiner javításában az állt, hogy ezen a gödrön simán át lehet menni egyenesen. Nagy sebességgel érkeztünk, túl későn láttam meg az előttünk lévő homokfalat, és már nem tudtam mit csinálni, csak kiabáltam Lacinak valamit, azt sem tudom, hogy mit. Néhány pillanattal később pedig orral beleálltunk a falba. Hatalmas ütést kapott az autó eleje, kiszakadt mind a két első kerék, és előbb a tetejére, majd az oldalára borult a Mokka. Kimásztam, de Laci nagyon rosszul volt, őt egy néző segítségével húztam ki” – nyilatkozta Szalay Balázs, aki  ritkán, nagyon ritkán borul, megvan már kilenc-tíz éve is annak, hogy legutóbb Portugáliában lecsúszott az útról.
A baleset után azonnal hívták a mentőhelikoptert, amely körülbelül 45 perc múlva érkezett meg. Bunkoczit vákuumágyba fektették és elvitték a nadori kórházba. Ott átesett jó néhány vizsgálaton, és az első diagnózis szerint eltört két csigolyája. 
Óriásit borultak Szalayék, vége a versenyüknek 3
“Nagyon le vagyok törve. És nem csupán azért, mert tizennégy kilométer után fel kellett adnunk a versenyt, amire egy évig készültünk, hanem azért is, mert ez lett volna az az év, amelyben tényleg lett volna esélyünk egy jó eredményre, s főképpen azért, mert Laci megsérült. Most az a legfontosabb, hogy ő felépüljön” – tette hozzá Szalay.
Szalay Balázs 2003 óta nem adott fel hosszú távú sivatagi versenyt, akkor a Dakaron a technika ördöge akadályozta meg abban, hogy befejezze a viadalt.
Óriásit borultak Szalayék, vége a versenyüknek 4
“Az volt a legrosszabb, amikor azt hittem, én hibáztam, és tönkretettem a csapat versenyét. Azután azonban megnéztem az itinert, és azt láttam, hogy valóban egy sima gödörnek jelezték az ominózus helyet, aminél mi általában el sem vesszük a gázt” – mondta a kórházi ágyán Bunkoczi, akinek szerencsére nincsenek belső sérülései, mozog keze-lába, úgyhogy a csapat reményei szerint hamarosan átszállítják Európába.

Olvasta?
Kedden bizakodva nyilatkozott Bianchi családja a súlyos balesetet szenvedett Forma-1-es versenyző állapotáról.