Sokak számára nehéz ügy a parkolás, elsősorban akkor, ha nem orral, hanem farral közelítik meg a helyet. A beállás, helyesebben ezen belül a tolatás azonban a férfiaknak is nehezebben megy, mint előrefelé menni. Ezt mindenki tudja – vághatnák rá, de a MinutePhysics (kb. fizika egy percben) munkatársai megvilágították, mitől nehezebb hátrafelé haladnunk a kocsival, mint előre.

Az autó ugyanazt az ívet írja le az adott kormányállással fordulva, akár előre, akár hátrafelé megyünk. Tehát nem az iránnyal van a baj, hanem azzal a ténnyel, hogy mindkét esetben ugyanazokat kerekeket kormányozzuk.

Előre haladva az irányt az előrefelé álló, kormányzott kerekek határozzák meg: amerre menni akarunk, oda tekerjük a kormányt, a kocsi hátulja követi az elejét. Rükvercben viszont a haladási irányt a hátsó kerekek határozzák meg, mi azonban továbbra is az elsőket kormányozzuk (összkerék-kormányzásnál is ezek a meghatározóak). Így olyan irányba kell kormányoznunk az elsők kerekeket, amelyik irányba a hátsók tartanak, ami nehezebb, mintha a hátsók egyszerűen követnék az elsőket A nehézséget a szellemes videó készítői úgy világítják meg, mintha a kezünkben lefelé lóbált ceruza helyett az ujjbegyünkön kellene egyensúlyoznunk ugyanazt az írószert. Nyilván az utóbbi az összetettebb feladat.