Többen megsérültek, amikor két tűzoltóautó és egy személygépkocsi balesetet szenvedett a 4-es főúton Monorierdőn szombat délelőtt. Az utat Pilis felé lezárták – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Csámpai Attila elmondta, hogy két tűzoltóautó vonult egy pilisi tűzhöz, amikor az egyik jármű személyautóval ütközött egy felüljárón. A baleset következtében a tűzoltóautó a szalagkorlátnak ütközött és azt átszakítva mintegy 8 méter magasságból egy családi ház kertjébe zuhant. A másik tűzoltóautó is a szalagkorlátnak csapódott, a jármű félig lelóg a felüljáróról.
 
A balesetben több tűzoltó megsérült. A személygépkocsiba egy ember beszorult, őt már kiszabadították, és átadták a mentőknek. A sérülések mértékét egyelőre nem lehet tudni.     
A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, az utat Pilis irányába lezárták, előreláthatólag darus kocsira is szükség lesz a műszaki mentéshez – mondta a szóvivő. 
Frissítés: 
Hat embert, köztük négy tűzoltót kellett kórházba vinni a 4-es főúton Monorierdőn szombat délelőtt történt baleset miatt, amelyben tűzoltóautók és személygépkocsik karamboloztak – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat és a katasztrófavédelem az MTI-t.
Zalavári Borbála, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese elmondta, hogy a helyszínre egy mentőhelikopter, egy esetkocsi, valamint két mentőautó érkezett.
  
  Tűzoltóautók ütköztek Monorierdőn, lezárták a 4-es utat 1
A sérültek állapotáról a sajtóügyeletes későbbre ígért tájékoztatást.     Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel közölte, hogy az első adatokkal szemben a balesetben négy személyautó érintett.     
Tűzoltóautók ütköztek Monorierdőn, lezárták a 4-es utat 2
A szóvivő elmondta: a monori hivatásos tűzoltók egy pilisi tűzhöz vonultak két járművel, amikor balesetet szenvedtek Monorierdőn. Az egyik tűzoltóautó a 4-es főúton egy felüljárón személyautóval ütközött, majd a felüljáró szalagkorlátját átszakítva a híd melletti rézsűn mintegy nyolc métert lecsúszott, és a mögötte haladó vizet szállító tűzoltóautó is nekicsapódott a szalagkorlátnak.     
Tűzoltóautók ütköztek Monorierdőn, lezárták a 4-es utat 3
A személyautóban egy ember az ütközés következtében a roncsba szorult, őt a tűzoltók kiszabadították és átadták mentőknek. 
    
A balesetben négy tűzoltó is megsérült. Arról, hogy a balesetben érintett további három személygépkocsival pontosan mi történt, a rendőrség egyelőre nem tudott az MTI-vel részleteket közölni. A rendőrség teljes útzár mellett helyszínel, a forgalmat Monoron keresztül terelik – tudatta honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
Tűzoltóautók ütköztek Monorierdőn, lezárták a 4-es utat 4
Forrás: MTI (főoldali képünk csak illusztráció)
Jön a hó, a Magyar Közút így készül fel. Reméljük, nem kell majd átülnünk egy másik autóba:

Tűzoltóautók ütköztek Monorierdőn, lezárták a 4-es utat 5