Az Útinform szombat reggeli összesítése alapján a Dunántúl nyugati, délnyugati területein, valamint az északi országrészben helyenként változóan felhős az ég, másutt többnyire derült, napos idő van. A felhős területeken elszórtan szállingózik a hó. Vas, Zala, valamint Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes részein a hajnali órák óta több centiméternyi hó hullott le. 
A gyorsforgalmi, valamint a főutak a Dunántúl nagy részén, valamint a középső és a keleti országrészben többfelé nedvesek, másutt szárazak. A közlekedőknek viszont egyelőre téliesebb útviszonyokra kell számítani a Körmend, Zalaegerszeg és Keszthely környéki alacsonyabb forgalmú mellékutakon, illetve keleten Nyírbátor térségében, szintén az alsóbbrendű utakon. Kiskőrös környékén deresedés miatt előfordulhatnak még síkosabb mellékúti szakaszok. Ezekben a térségekben több tucat munkagép dolgozik a síkosságmentesítési munkákon, fennakadásról, balesetekről egyelőre nem érkezett bejelentés. 
A hőmérséklet országszerte fagypont alatt alakul, -6 és 0 fok közötti értékeket mértek. A látási viszonyok országszerte kielégítőek, alapvetően gyenge a légmozgás, de az északkeleti országrészben élénk széllökések kísérik az északi szelet.
Szeretnéd tudni, hogy készül a Magyar Közút a télre? Akkor kattints a képre:

Így indult a havazás az országban 1