2015-ben is a rali-világbajnokságon indul Robert Kubica, a lengyelek korábbi Forma-1-es versenyzője, aki három éve súlyos balesetet szenvedett.

 A harmincéves Kubica a 2013-as idényben Citroënt vezetve megnyerte a WRC2, azaz a “másodosztály” összetett pontversenyét, majd idén már Ford Fiestával versenyzett már az első osztályban. Itt kevesebb siker, inkább több bukás jellemezte versenyeit.

Kubica marad a raliban 2 “Alapos helyzetelemzés után úgy döntöttem, hogy a rali-világbajnoki sorozatban folytatom pályafutásomat, ott, ahol a kihívás a legérdekesebb a számomra. Maciekkel (Szczepaniakkal, a navigátorával) Ford Fiestában maradunk, amelyet kiismertünk az idén” – indokolta döntését.

A lengyel versenyző a Forma-1-ben 2006-os debütálása után 76 GP-n állt rajthoz, 273 pontot szerzett, és megnyerte a 2008-as Kanadai Nagydíjat. A rali azonban nagy szerelme volt már akkor is, ezért ha tehetett rajthoz állt kisebb versenyeken.

Kubica marad a raliban 3 Kubica 2011. február 6-án, egy olaszországi raliviadalon szenvedett súlyos balesetet. Akkor karját, lábát és kézfejét is többször meg kellett operálni, és 11 hétig volt kórházban. Az életes is veszélyben volt.
    
 A 2014-es idei rali-vb-n a 16. helyen végzett 14 ponttal.

Forrás: MTI