Délelőtt terepjáró képességű mikrobuszokat, járőr és bűnügyi személygépkocsikat adott át Orbán Viktor miniszterelnök a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti telephelyén a rendőrség országos szervezeti és területi vezetőinek. 
Beszéd

Beszéd

Orbán Viktor beszédében a rendőrség tekintélyéről, a testület eredményességéről – Budapesten az ellopott autók 2,6 (nem elírás) százalékát találja meg a rendőrség – illetve arról, hogy a német rendőrös filmekhez hasonlóan már magyar zsaruk is hazai gyártmányú autóval kergethetik a gazembereket. 
Nem úgy, mint anno Ötvös Csöpi, amikor a szovjet ipar remekével indult a jellemzően nyugati autókkal menekülő gonosztevők után…
a videó a hirdetés után indul
A rendőrség megrendelésére gyártott Škoda, Mercedes és Audi típusú rendőrautók mai ünnepélyes átadása a 2014-ben indult program első ütemeként, a központi költségvetés finanszírozásával (170 db), illetőleg az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával (215 db) valósult meg.
Már a spéci igényekre felkészítve érkeztek az autók

Már a spéci igényekre felkészítve érkeztek az autók

A gépkocsipark a beszerzés további ütemeiben, 2015. első negyedévében újabb járművekkel bővül: a központi költségvetés további 1180, míg az uniós forrás 22 darab autót biztosít. A Készenléti Rendőrség alakulóterén felsorakoztatott járőr gépkocsikat speciális rendészeti felszerelési csomaggal, golyóállómellény-tárolóval, LED-es elemlámpával és töltővel, kiegészítő megkülönböztető jelzéssel látták el, a szélvédőket hővédő biztonsági és sötétítő fóliával vonták be.
Rendőrkarácsony 4
A 9,4 milliárd forint összértékű járművek valamennyi területi rendőri szerv munkáját hivatottak szolgálni; támogatják a Készenléti Rendőrség, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a budapesti és a megyei rendőr-főkapitányságok, valamint a külső határos megyék határrendészeti kirendeltségeinek feladatellátását.
Nézegessen temérdek rendőrautót:
Havasi ittúgysemjutszát Bertalan épp újságírót hárít

Havasi ittúgysemjutszát Bertalan épp újságírót hárít