A 48 éves Steve Whittingham csütörtökön hajnalban sétált be egy New York-i rendőrőrsre, ahol közölte az elképedt ügyeletes tiszttel, hogy megölt két embert.
Egyiküket, a 35 éves Jerome Barrettet eddigre már megtalálták: meztelenül feküdt egy lakóépület bejárata mellett, ruhája és pénztárcája alig néhány méterre hevert a földön. A férfival több késszúrás végzett. 
A nyomozók egy nappal később megtalálták az áldozat autóját is; annak csomagtartójában pedig Whittingham feleségének, a 36 éves Jonelle Barkernek a szintén meztelen holttestét.


Amint Whittingham (jobbra) vallomásából kiderült, rajtakapta feleségét, amint munkatársával szeretkezett annak autójában. Ekkor kést rántott, és mindkettőjüket többször megszúrta. A férfinak sikerült elfutnia, kezében ruhájával és tárcájával, de néhány sarokkal odébb összeesett. A nő a helyszínen életét vesztette; őt a csomagtartóba gyömöszölte, majd elhajtott vele.
Whittinghamnek és feleségének két közös gyereke van. Jerome Barrett szintén családos ember volt; édesapja egy héttel korábban hunyt el rákban, a végzetes szerdai randevú után három nappal (a mai napon) lett volna a temetése.
Amennyiben bűnösnek találják, Whittingham akár valós életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.