A ráncfelvarrások során általában sok minden változik, de a név marad. Ez esetben azonban pont fordítva, hiszen a Mercedes-Benz logikusabbá szervezi szabadidő-modelljeinek eddigi, esetleges elnevezését. Így lesz az M-osztályból GLE, a felső kategóriás GL-ből pedig az itt látható GLS.
A vadonatúj Audi Q7 premierjével egy időben piacra lépő, megújult GLS-re nem kisebb feladat vár, mint hogy a 2017-ben esedékes, teljes modellváltásig fenntartsa a vevők érdeklődését és bizalmát a kíméletlen konkurenciaharc közepette.
Ehhez a Mercedes hite szerint nincs szükség többre, mint finoman átdolgozott orrkialakításra új LED-es fényszórókkal, átrajzolt hűtőmaszkkal és módosított lökhárítóval. Utóbbi hátul is átalakul, ahogy a zárófény is diódás elemeket kap. 
Az utastérben még kisebbek a változások, talán a C-osztályban megismert, táblaszámítógép formátumú monitor, illetve az új anyagok okozhatnak meglepetést a vásárlóknak. A motortérben semmi változásra nem számítunk a kötelező fogyasztáscsökkentő finomságokon túl; a futómű marad a jól bevált régi konstrukció.