Több mint húsz betört szélvédőről, illetve megrongált karosszériáról tettek bejelentést a rendőrségen november közepe óta a 4-es számú főút Kisvárda és Nyíregyháza közötti szakaszán éjszaka közlekedő autósok. 
A rendelkezésre álló adatok szerint valamennyi járművet egy szemben közlekedő gépkocsiból dobták meg kővel. A sértettek gyakran nem is tudták, hogy mi történt, az pedig csak a szerencsén múlt, hogy személyi sérülés egyik esetben sem történt.
 
Elfogták a 4-es főút rémét 3
Illetékességi területük szerint a Kisvárdai és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság folytat büntetőeljárásokat a megyei főkapitányság koordinálásával. A széleskörű adatgyűjtéssel párhuzamosan a rendőrök éjszakánként kamerákkal felszerelt gépkocsikkal cirkáltak az érintett útszakaszon, hogy minél előbb elfogják az életveszélyes dobálót. 
Elfogták a 4-es főút rémét 4
A 4-és főúton megerősített rendőri jelenlét november 29-én éjfél után néhány perccel hozta meg eredményét, amikor éppen az egyik jelzés nélküli szolgálati gépkocsit megelőző autó visszapillantó tükrének csapódott egy szemközti járműből kirepülő kő. A rendőrök, miután meggyőződtek róla, hogy a megrongált autóban ülő férfi nem sérült meg, azonnal a másik kocsi után fordultak. 
Elfogták a 4-es főút rémét 5
A dobáló a berkeszi bekötőúton próbált elmenekülni, de a rendőrök elállták az útját. Az autó sofőrje a többszöri felszólítás ellenére sem akart kiszállni, így az egyenruhások testi kényszerrel bilincselték meg. A gépkocsi ajtajában körülbelül tíz követ találtak a rendőrök.
 
Elfogták a 4-es főút rémét 6
A 39 éves kisvárdai lakos ellen a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folyik eljárás. A férfit a Kisvárdai Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatását. A gyanúsított elfogása után alkalmazott gyorsteszt kábítószer-fogyasztást mutatott ki, amiért külön eljárás indul.

Olvasta? Ez itt a traffipaxozás legalja! Fotók a rendőrök módszeréről!