Az Audi Hungária győri üzemének közelében, Pér mellett megkezdődtek a munkálatok, amelyek nyomán egy év múlva geotermikus hővel egészíthetik ki az autógyár energiaszükségletét.
A DD Energy Kft. által adminisztrált projektben 2400 méter mélyre fúrnak le; az innen feltörő, csaknem 100 fokos vizet közvetlenül a fűtőrendszerbe  vezetik be. Csak maga a fúrás két hónapot vesz igénybe, a projekt valamivel több mint egy év múlva kezdheti meg az energiaszállítást.
A számítások szerint évente 82 ezer megawattórányi hőenergiával láthatják így el az Audi üzemét. Az eredeti kalkulációkban ennél valamivel nagyobb, 367 ezer gigaloule (102 000 MWh) energia szerepelt. Az eltérés abból is adódhat , hogy a DD Energy Kft. projektje hosszú távon nem csak az Audi, hanem a térség minden ipari szereplője szeretné biztosítani a geotermikus fűtési szolgáltatást.
Az Audi győri üzeme az új technológiának köszönhetően 19 800 tonnával csökkentheti éves CO2-kibocsátását. A márka végső célja a termelés teljes CO2-semlegességének biztosítása, mondta Dr. Hubert Waltl, az AUDI AG igazgató tanácsának gyártásért felelős tagja.