Környezettanulmánnyal igazolta az AutoHop telekocsiközösség a közösségi autózás környezeti és társadalmi hasznosságát. A szénlábnyom az emberi tevékenység környezetre gyakorolt hatásának egyik mértéke, segítségével mérhetővé válik, hogy mennyiben járulunk hozzá a globális felmelegedéshez.

Szépen beállított illusztrációs fotónk azt mutatja, hogy a melóstól az irodistáig mindenki használhatja a telekocsit

Szépen beállított illusztrációs fotónk azt mutatja, hogy a melóstól az irodistáig mindenki használhatja a telekocsit


Az AutoHop magyarországi viszonyokat alapul vevő számításai alapján egy olyan hazai háztartás, amelynek tagjai egy év alatt megtett utazások felében telekocsi szolgáltatást vesznek igénybe és nem egyedül autóznak, 14 százalékkal kevesebb káros gázt bocsát ki, mint egy átlagos magyar háztartás. Számszerűsítve: az utazás megosztása egy tonna szén-dioxid-kibocsátással megegyező mértékű csökkenést eredményez személyenként évente, vagyis ennyivel kevesebb  klímaváltozásért felelős üvegházhatású gáz jut a légkörbe.

A telekocsizással részben helyettesíthető az egyéni gépkocsi-használat, csökkenthető a saját tulajdonú járművek száma, s ezáltal a szükséges parkolóhelyek száma és a közlekedési dugók kialakulásának valószínűsége is csökken. A négy országban (Magyarország, Románia, Szerbia, Horvátország) jelen lévő, 210 ezer feletti tagot számláló telekocsiközösség tagjai a mai napig összesen 78 millió kilométert osztottak meg.