A Hardman család – tanár apuka és anyuka, valamint hat gyermekük – texasi otthonukból éppen a floridai Disney Worldbe tartottak. Legidősebb fiuk tizenhat évesen, friss jogosítvánnyal lelkesen vállalta a vezetést, ám este 11 óra körül elbóbiskolt, és amikor észrevette, hogy az autó elkezdett lesodródni az útról, hirtelen visszakapta a kormányt. Erre a család szabadidőjárműve keresztbe állt, és felborult. 
Egyik utas sem volt bekötve; a baleset következtében hatan kirepültek az autóból. Közülük öten – a két szülő, valamint három gyermek – életüket veszítették. Az autót vezető fiatalembert, valamint két testvérét könnyebb sérülésekkel szállították kórházba.
A rendőrség eredetileg vádat emelt  a fiú ellen, ám ezt később visszavonták. “Eleget bűnhődött már ez a szegény fiatalember, nem kell tovább súlyosbítani a fájdalmát” – mondta a baleset helyszínén illetékes, louisianai kerületi ügyész.
Tudod, mi az a mikroalvás? Az autósok egyik legfélelmetesebb ellensége. Ide kattintva mindent megtudhatsz az alattomos szundításról.