A Transformers Optimus Prime-jának majdnem életnagyságú, másfél tonnás mását építette meg fia 18. születésnapjára egy kínai férfi. Az észak-kínai Hopej tartományban élő Jao Fuhszing három hónap alatt rakta össze az Autobotok fővezérének 4,3 méter magas mását kiselejtezett fémekből, valamint autó-, motorkerékpár- és mezőgazdasági gépalkatrészekből.


Az apa képek alapján építette meg a hatalmas gépet, amelynek összerakásához egy darut is ki kellett bérelnie az egyes darabok súlya miatt. A fővezér fejéül bukósisak szolgál, webkamerák alkotják a szemeit és motorkerékpár-üzemanyagtankokból épül fel a burkolata. A robot karjai mozognak, le tudja játszani a Transformers-filmek zenéjét, sőt a filmekben elhangzott párbeszédekből is képes idézni.

Idén augusztusban Jao Fuhszing már megépítette a Transformers-univerzum egy másik karakterének, Űrdongónak a 3,5 méter magas, egytonnás mását. A helyi hatóság munkatársaként dolgozó férfi éveken át szolgált pilótaként a haditengerészetnél, és a kovácsmesterséget is kitanulta.

(Forrás: MTI)