Nem veszítette el hidegvérét, ehelyett mindent filmre vett az az ausztrál operatőr, aki egy lövöldözés helyszínére tartott, amikor megállította őt egy motoros, azt állítva, hogy ő lőtte le a nőt. 

Jule Brook, a feltételezett tettes, sírva magyarázta az operatőrnek, hogy nem tudta leküzdeni démonait, és reméli, jól van áldozata. “Még mindig ott volt a kezén a nő vére” – emlékszik vissza a csütörtöki támadásra Peer Steer híradós operatőr, aki igyekezett szóval tartani és megnyugtatni a szemmel láthatóan zavart férfit. 
Kétszer is felhívta a rendőrséget, elmondva, hogy a tettes szeretné feladni magát, ám amikor fél óra elteltével még mindig nem jött senki, a támadó meggondolta magát: előhúzta pisztolyát, és elrabolta az operatőr autóját. “Ne légy bolond!” – figyelmeztette az újságírót Brook, aki ennek ellenére megpróbálta lefilmezni, amint fegyverével hadonászik. 
A gyanúsított ezután egyenesen egy benzinkúthoz hajtott, ahol megpróbált nekimenni egy üzemanyagszállító kamionnak – feltételezhetően azért, hogy öngyilkos legyen. A rendőrök ekkor érkeztek a helyszínre, és letartóztatták a férfi. 
“Minden operatőr egy ilyen lehetőségről álmodik. Le akartam filmezni, ahogy rám fogja a fegyvert, de nem akartam megkockáztatni, hogy lelőjön” – mondta Steer, aki harmincnégy éve dolgozik a szakmában. “Jól vagyok, de most innom kell valami erőset.”
Szavazzon kedvenc autójára, és nyerjen autóMagazin előfizetést! Kattintson az alábbi képre!