A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2014. október 3-án 22 óra 39 perckor telefonon tett bejelentést egy debreceni lakos arról, hogy a Domokos Lajos utcán egy férfi puszta kézzel betörte egy személygépkocsi ablakát. A rendőrök a helyszínen igazoltatták az agresszív férfit, aki elmondta nekik, hogy féltékenység miatt vezette le dühét az Opel Astrán.
A járőrök elfogták és előállították a 34 éves helyi lakost a városi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. 
Autókat törtek a debreceni vandálok 3
A Debreceni Rendőrkapitányság a férfival szemben 2014.október 28-án befejezte a nyomozást, és az iratokat továbbították az illetékes ügyészségnek.
 
 
Ugyanazon a napon (október 3-án) 23 óra körüli időben hívta egy debreceni férfi a rendőröket a Péterfia utcába, ahol ismerőse szó nélkül belerúgott a gépkocsijába. A járőrök a helyszínen meghallgatták a bejelentőt és a másik férfit, aki elismerte, hogy ő rongálta meg haragjában a Volkswagen Passat típusú járművet.
Autókat törtek a debreceni vandálok 4
A rendőrök a 38 férfit garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene a Debreceni Rendőrkapitányság 2014. október 28?án befejezte a nyomozást és az ügyben.
Autókat törtek a debreceni vandálok 5

Forrás: police.hu