Lezárult a Hankook Tire Magyarország Kft. által életre hívott Hankook Abroncsadományozási Program 2014-es szezonja. A program keretében a fejér megyei Rácalmáson működő cég olyan közhasznú szervezetek számára biztosít gumiabroncsokat, amelyek munkájukkal a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek.

Az elmúlt évek kezdeményezettjei között olyan kiemelten közhasznú szervezetek szerepelnek, mint az Országos Mentőszolgálat és a Magyar Vöröskereszt, idén pedig – már második alkalommal – a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A katasztrófavédelem 2014-ben 892 darab abroncsot kapott, húsz gépkocsivezető pedig speciális elméleti és gyakorlati modulokból álló téli vezetéstechnikai tréningen is részt vett a Driving Campben.

Ötvenmilliós abroncsadomány a Hankooktól 2 A program másik része 2013-ban indult pályázat formájában, idén összesen 232 szervezet nyújtott be pályázatot, közülük pedig 171, vagyis a pályázók több mint háromnegyede részesült adományban, mintegy 24 millió forint értékben. A kis szervezetek húsz sofőrje szintén kipróbálhatta és továbbfejleszthette vezetési tudását a vezetéstechnikai gyakorlópályákon.

A 2012-ben útjára indított programban mostanáig összesen több mint 4600 gumiabroncsot osztottak ki, megközelítőleg 100 millió forint értékben. 2012-ben az adományozott abroncsok értéke 25 millió forint volt, 2013-ban ez az összeg már több mint 30 millió forintra rúgott, idén pedig már több mint 46 millió forint.