A belső sávon rendőri irányítás mellett megindult a forgalom az M1-es autópálya országhatár felé vezető oldalán Lébény közelében, ahol vasárnap reggel halálos baleset történt – közölte honlapján a rendőrség.
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a 143-as kilométernél két személyautó és egy autóbusz ütközött össze. A balesetben az egyik, osztrák rendszámú autó utasai közül egy ember életét vesztette, többen megsérültek. A műszaki mentésben a mosonmagyaróvári és lébényi hivatásos tűzoltók vesznek részt – olvasható a közleményben.
    
Ruskáné Takács Anita, a katasztrófavédelem megyei szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzoltóknak több embert kell kiszabadítaniuk a roncsból. 
Sajnos nem ez volt az egyetlen halálos baleset hajnalban: A 31-es számú úton, Tenk belterületén 2014.november 2-án 4 óra 15 perc körüli időben – a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján – egy személygépkocsi az útmenti árokba hajtott, melynek során annak utasa a helyszínen életét vesztette, a gépjárművezető orvosi ellátást igénylő sérüléseket szenvedett. A rendőrök félpályás útlezárás mellett végzik a helyszínelést.
M1-esen történtek, frissítés: 
A rendelkezésre álló adatok szerint egy osztrák felségjelzésű személygépkocsi Hegyeshalom felé haladva eddig tisztázatlan okból a szalagkorlátnak ütközött, majd felborult és a pályatest közepére csúszott. A felborult járművet a nyomában haladó három személygépkocsi kikerülte, a negyedikként arra közlekedő autóbusz azonban először a felborult járműnek, majd az elkerülő járművek egyikének ütközött. A felborult autóban utazó járművezető a baleset következtében elhunyt, négy utasa megsérült.
Két autó ütközött egy busszal az M1-esen 1
A rendőrség az útszakaszt 2014. november 2-án 5 óra 55 percig teljes szélességében lezárta, majd a baleset helyszínén a belső sáv megnyitásával és a 142. csomópontnál az 1-es számú főútra tereléssel a forgalmat Hegyeshalom irányába megindította.
Két autó ütközött egy busszal az M1-esen 2
A balesettel érintett útszakaszon a helyszínelést és a műszaki mentést 2014. november 2-án 10 óra 10  perckor befejezték a pályatesten teljes szélességében zavartalanul halad a forgalom.
MTI, Police.hu
(főoldali képünk csak illusztráció)