A brit Autocar úgy tudja, villanymotoros sporttúrázó fejlesztésében gondolkodik a Porsche. 

Vadonatúj, ötajtós modellről volna szó, amelyet a Panamera alatt vezetnének be a piacra, és hagyományos benzin-, illetve dízelmotoros kivitelben is forgalmaznák. A jelenlegi Panamera módosított padlólemezére épülő, titokzatos modell az annál már megismert, ötajtós formátumot követné, tömegét nagy szilárdságú acél- és alumíniumelemek alkalmazásával szorítanák minimumra. 
A villanymotoros verzió első és jelenleg egyetlen ellenfele a Tesla Motor szedánja, a Model S lehet. Az amerikai autó legnagyobb teljesítménye 420 lóerő; ezt kellene felülmúlnia a Porschénak ahhoz, hogy hitelesen szálljon versenybe a szedánnal. 
A technológiáról még nincsenek híreink, de a fejlesztők vélhetően szorosan együttműködnek az Audival, amely a közelmúltban sikeresen megkétszerezte elektromos hajtásláncának hatótávolságát, és ezzel ismét életre keltette a korábban leírt R8 e-Tron modellt. Ha minden igaz, legalább 400 kilométert tud majd egyetlen feltöltéssel megtenni a Porsche. 
Az elektromos közlekedés nem ismeretlen terület a Porsche számára, évekkel ezelőtt a Boxsterből és a Cayenne-ből építettek elektromos prototípusokat. 
Képeinken a 2012-es Porsche Panamera Sport Turismo tanulmány látható