Egyszer még meghalok ezen az úton, mondogatta egy barátnőjének a harmincéves Keisha Ann Jackson, de aligha gondolta, hogy nem csak ő, de egész családja is ezen a kanyargós útszakaszon végzi majd. 
Ausztrália talán legnépszerűbb tengerpartja, a keleti Sunshine Coast közelében, augusztus 22-én éjjel történt a tragédia. A felhőszakadásban megcsúszott autó nagy sebességgel rohant egy fának – a rendőrök szerint a becsapódás sebessége 130 km/óra körül lehetett, miközben az adott útszakaszon 80 km/óra volt a megengedett legnagyobb sebesség. 
A roncsra egy arra járó autós talált rá, miután a kocsiban utazó legnagyobb gyermek, a 11 éves Ethan (a nyitóképen balról a második) az ütközést túlélve kimászott az út szélére, és vizesen, véresen, sárosan segítségért integetett. 
Az autóban utazó másik három gyermek – egy tízéves fiú, valamint egy négy- és egy hétéves kislány – közül csak az utóbbit találták meg a kocsiban, a másik két gyermek kirepült az ütközéskor; rájuk a közelben, a fűben találtak rá a helyszínre érkező mentőalakulatok. Két gyermek a helyszínen életét vesztette, a harmadik, a legkisebb, a kórházba szállítást követően halt meg. 
Az autót vezető édesanya a volán mögött halt meg. Szervezetében a rendőrök cannabist találtak, olyan mennyiségben, amely a szakértők szerint elég ahhoz, hogy megváltoztassa az ember ítélőképességét.
A gyorshajtás, a felelőtlenség és a be nem kötött biztonsági öv olyan hibák, amikkel talán még egy Skyactiv vázszerkezet sem tud mit kezdeni. Hogy mi az a Skyactiv? Kattints a képre, és kiderül.