Aki volt már esküvőn, tudhatja, hogy egyes körökben nagy divatja van a lakodalmi játékoknak. Ezek általában pajzán, bolondos feladatokból állnak, és leginkább azokat szórakoztatják, akik nem vesznek részt bennük. 

Oroszországban természetesen ezt a műfajt is extrém szinten űzik: Dagesztánban állítólag az a szokás, hogy a konvojban lévő autók megpróbálnak minél közelebb kerülni az ifjú pár élen haladó kocsijához. Ez ezúttal is így volt, a vajfehér Mercedes mögött fürtökben birkóztak egymással a Ladák az elsőségért. 
Annyira belefeledkezett a násznép a motorizált lökdösődésbe, hogy nem vették észre: megérkeztek a fotózás helyszínére. Az elöl haladó Mercedes sofőrje hirtelen fékezett, a mögötte jövők pedig nem tudtak megállni. A felvonulás így egy igen látványos tömegkarambolban ért véget, amelyben minden résztvevő megsérült, ketten életveszélyes sebesüléseket szenvedtek. 
Szemtanúk szerint a konvoj korábban legalább 160 km/óra sebességgel száguldott át egy falun, ezért a rendőrség azt fontolgatja, hogy a teljes násznép ellen eljárást indít gyorshajtás és közúti veszélyeztetés miatt.
A balesetet videón rögzítette az az operatőr, akinek a vidám össznépi ünneplést kellett volna lefilmeznie – bár így is emlékezetes pillanatokat rögzített. Csodával határos módon egyébként a filmesnek semmi baja nem esett.
A tragédiát a mértéktelenség okozta. Tanulhattak volna a Mazdától… kattints a képre!