Hosszas mérlegelés után a Porsche úgy döntött, a jelenlegi piacon nem volna kereslet egy, a Boxster / Cayman modellnél (képünkön) kisebb kupéra, ezért törölte a programot, tájékoztatta az Automotive News című szakfolyóiratot Detlev von Platen, a Porsche észak-amerikai vezérigazgatója. A jelek szerint attól tart a vállalat, hogy egy Caymannál olcsóbb modell megjelenése a márka hivatalos használtautó programjától vonna el vevőket. 

Az sem mellékes, hogy a márka várhatóan hamarosan bevezeti négyhengeres boxermotorjait a jelenlegi belépő szériában, ami azt jelenti, hogy technológiailag nem tudna kellőképpen alá kínálni a Boxsternek.
Ez nem azt jelenti, hogy csökkent volna a Porsche vásárlók fizetőképessége. Sőt: a súlyos várólistákkal értékesített Macan példája is mutatja, hogy előszeretettel adnak ki jelentős összegeket a plusz felszerelésért, illetve a többlet lóerőkért. 
Szintén nem várható, hogy a közeljövőben Grand Tourismo kínálatát bővítené a Porsche: a törpe Panamera legkorábban 2019-ben jelenhet meg, ám hivatalos információkat ugyanúgy nem közöltek a spekulált típusról, mint arról az állítólagos 600 lóerős, nyolchengeres boxermotoros típusról, amellyel a Ferrari 458 Italiának szeretne (már ha valóban szeretne) konkurenciát állítani a márka.