Felborult egy személyautó vasárnap hajnalban Heves megyében, a Maklár és Andornaktálya települések közti úton, a balesetben az elsődleges információk szerint öt ember sérült meg – írta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vasárnap reggel (2014.10.05). A helyszínre Egerből és Füzesabonyból érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentést. A helyszínelés és a mentési munkálatok idejére a két települést összekötő utat teljes szélességében lezárták.
Súlyos baleset Heves megyében! 1
Az Agria TV információi szerint a Maklár felé nagy sebességgel haladó kocsi egy jobbra ívelő kanyarban kisodródott, majd az út menti fának csapódott. A jármű még körülbelül 100 métert csúszott. Az autóban hátul utazók kirepültek a kocsiból, őket az út menti árokból mentették ki, egyikük rendkívül súlyos sérülést szenvedett. Az utat a mentés és a helyszínelés idejére teljesen elzárták a forgalomtól. A tévécsatorna rendőrségtől kapott információ szerint a forgalom reggel 8 óra körül megindulhatott. A helyszíni mentésről készült videó itt tekinthető meg.
A baleset a 9-es kilométerszelvénynél történt, ott ahol az út egyébként nagy ívben kanyarodik. A fának csapódott autóból többen kirepültek, valószínűleg nem voltak bekötve. A heol.hu Információi szerint a balesetben szerepet játszhatott, hogy a sofőr valószínűleg alkoholt fogyasztott, mielőtt autóba ült.
Az eset sajnos jó példája annak, hogy ittasan ne üljön senki a volán mögé, hiszen családunk vagy barátaink életét is veszélyeztethetjük. De azt se feledjük el, hogy soha ne üljünk olyan sofőr mellé, akiről tudjuk, hogy alkoholt fogyasztott!