A minap zárult le a rendőrségi büntetőeljárás egy áprilisi rongálás ügyében. Nem egyszerű ügyről van szó.

A 22 éves K. A. szórakozni indult barátaival Tatára 2014. április 5-én. A négyfős társaság Bajnáról érkezett, de az Agostyáni úti vasúti átjárónál piros jelzést kapott. A férfi pár perces várakozás után kiszállt az autóból és kiabálni kezdett. Dühös volt, amiért nem folytathatták útjukat. Ám nem elégedett meg a hangoskodással.

Mérgét a vasúti átjáró sorompóján vezette le. Lerúgta a helyéről, majd a letörött rudat az út mellé dobta. A vonat elhaladását követően a fiatal férfi visszaült a kocsiba, majd barátaival továbbhajtott egy tatai szórakozóhelyre.

Egy közelben lakó férfi látta a rongálást, ő értesítette a rendőrséget.  A tatai járőrök a szórakozóhely előtt megtalálták a keresett járművet, valamint utasait. K. A. már várta az egyenruhásokat. A helyszínen bevallotta, hogy ő törte le a sorompót.

A 22 éves bajnai férfit a rendőrök előállították a Tatai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene – szabadlábon hagyása mellett – vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatottak eljárást.  A büntetőeljárást 2014. október 2-án befejezte a rendőrség, és vádemelési javaslattal küldte meg a Tatai Járási Ügyészségnek.

Forrás: police.hu, fotó illusztráció