Hétfő délelőtt több mint fél órára lezárják a Lánchidat, majd a Budai Várba vezető Hunyadi János utat, mert a nándorfehérvári emléknap alkalmából rendezvényt tartanak a fővárosban.


Futóverseny és az állatok világnapjához kapcsolódó rendezvény miatt Budán és Pesten is lesznek délelőtt lezárások főbb útvonalakon. Vasárnap már reggel 6 órakor lezárják az Attila utat a Mikó utcától a Vérmezőig, a Műcsarnok mögötti utat, valamint a Városliget több főbb közlekedési útját is.

Délelőtt a Kós Károly sétányt és az Attila út – Alagút utca – Váralja utca – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere útvonalat is lezárják. A korlátozásokat legkésőbb délután fél kettőig mindenhol feloldják.

A rendezvények idején az 5-ös busz a Krisztina körút-Attila út útvonalon viszi az utasokat, a 86-os busz az Attila út-Alagút-Clark Ádám tér felé közlekedik, a 105-ös pedig a Podmaniczky utcában jár. A 70-es trolibusz mindkét irányban módosított útvonalon, a Erzsébet királyné útja – Hermina út – Ajtósi Dürer sor – Dózsa György út – Damjanich utca érintésével közlekedik majd.