Az UltraGrip 9 abroncs 33 különböző méretben, 14-16 colos kiszerelésben kapható, a kis és közepes méretű autók tulajdonosait célozva. Az abroncs előző generációját az elmúlt három évben több mint hétmillió járműre szerelték fel.

Az új gumiabroncs futófelületi mintázatának mikro-mintaárkait és peremeit úgy alakították ki, hogy megegyezzenek az abroncs talajjal érintkező felületének mintáival, függetlenül a végrehajtott manőver fajtájától, ezzel biztosítva az abroncs megbízható reakcióját vezetés, kanyarodás, fékezés és gyorsítás közben.

A havas utak jobb kezelését a peremek számának növelése és a vállblokk lamelláinál a mintaárkok sűrűsége biztosítja. A változó blokkgeometriának köszönhetően nagyobb a havas úton kifejtett húzóerő. Jeges úton az UltraGrip sűrű lamellázottsága, valamint a talajjal érintkező futófelület szögletesebb kialakítása jobb teljesítményt tesz lehetővé.

Érdekesség, hogy mérettől függően két különböző mintázattal készül az új abroncs, így biztosítva a lehető legjobb teljesítményt.  További különlegesség, hogy a télen is megfelelően tapadjon, lágyítószer és növényi olaj speciális keverékét alkalmazzák.

A Goodyear mérnökei két évig fejlesztették az abroncsot.